HomeYurt Dışı Uçak Kargo Gönderimi

Yurt Dışı

Denizyolu ve kara yolu taşımacılığına nazaran küçük hacimli ya da büyük hacimli farketmeksizin yurtdışına gönderilecek kargoların daha hızlı ve kolay; zarar görmeye oldukça müsait olan hassas, kırılabilecek , ezilebilecek kargo gönderilerinin hasarsız,sıkıntısız ve güvenli bir şekilde transfer edilmesi bakımından havayolu taşımacılığı oldukça avantaj sağlamaktadır..

UÇAK KARGO NEDİR?

Transfer söz konusu olunca hız ve pratikliğin önem kazandığı bugünlerde teknolojinin de gelişimi ile uçak kargo son zamanların en çok tercih edilen taşımacılık şekli olarak karşımıza çıkıyor. Uluslararası hava kargo transfer yöntemi gelişen ve hızlanan dünyanın ihtiyaçlarına yetişebilmek adına hızlı ulaşım gerekliliğinde en iyi çözüm yolu olmasının yanı sıra güvenilirliği ile de en çok rağbet gören transfer türü oluyor. Alışın-verişin globalleştiği bugünlerde dünyanın bir ucundan bir ucuna , hatta haritada yerini dahi bilmediğiniz bölgelere gönderilecek kargolar için en uygun olan taşıma/transfer işlemi olarak kabul ediliyor. Ülke içinde bile hem karayolu hem de denizyolu ile günler içinde transfer işlemi sağlanırken bu süre uluslar arası taşımacılıkta günler hatta haftalar veya aylarca sürebiliyor. Bu durum yurt dışı uçak kargo gönderimi söz konusu olunca süre 1 ila 5 iş günü içerisinde halledilmiş oluyor.
Yazımıza ‘yurt dışı uçak kargo gönderimi’ ne ilişkin sıkça sorulan ,akıllarda soru işareti olabilecek konularla devam edelim.

YURT DIŞI UÇAK KARGO GÖNDERİMİ
Denizyolu ve kara yolu taşımacılığına nazaran küçük hacimli ya da büyük hacimli farketmeksizin yurt dışına gönderilecek kargoların daha hızlı ve kolay; zarar görmeye oldukça müsait olan hassas, kırılabilecek , ezilebilecek kargo gönderilerinin hasarsız,sıkıntısız ve güvenli bir şekilde transfer edilmesi bakımından havayolu taşımacılığı oldukça avantaj sağlamaktadır.. Özellikle bozulabilir gıda maddeleri, değerli ürünler gibi kargolar termin yani belli bir süre içerisinde bozuluabilirlik nedeniyle en çok tercih edilen transfer yöntemdir. Ne sınır kapılarında uzunca vakitler bekleme derdi var, ne de uluslararası bitmek bilmeyen bürokratik işlemler ve bu bitmek bilmeyen işlemlerin sebep olduğu bir zaman kaybı sözkonusu .
yurt dışına kargo gönderimi konusunda tercihinizi havayolu transferi yani uçak kargo yönünden kullandıysanız yapacağınız işlemler oldukça basit. Göndereceğiniz kargoyu vereceğiniz firmayı belirliyorsunuz, firmaya ait kuryeyi çağırıyorsunuz ya da kargonun şubesine gidiyorsunuz ve gönderinizi teslim ediyorsunuz. Bu işlemden sonra yapmanız gereken tek şey paketinizin uçak yolculuğunu beklemek. Bu süreden sonraki ilk uçakla gönderinizin yurt dışı yolculuğu başlamış oluyor. Gönderinizi teslim alıp taşıyan uçak havalandıktan sonra gönderiniz en geç 1 ila 5 iş günü içinde en güvenli şekilde ulaşmış olacak.

NEDEN UÇAK KARGO?

yurt dışına uçak kargo gönderiminin bu denli moda  olmasının birden fazla sebebi elbetteki var fakat bunlar arasındaki en önemli sebep  ‘hız’faktörüdür.  Yurt dışı uçak kargo gönderiminin aksine transferde karayolu nakliyesinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel bürokratik sorunların fazlalığı ve yine deniz yolunda da uzadıkça uzayan yolculuk süreleri okların  havayolu taşımacılığına çevirmiştir. Özetle güvenilirliği, hızı, pratikliği ve çok kısa termin süreleri ile ilgili faktörlerden dolayı diğer taşıma ve transfer  türlerine göre en büyük avantajı havayolu taşıma ve transfer türü sağlamaktadır.

UÇAK KARGOYU KİMLER KULLANIR?
yurt dışına uçak kargo taşımacılığının en sık kullanıldığı sektörler; makine ve makine yedek parçaları,tekstil, kozmetik ,kimyasallar,ilaç, canlı hayvanlar, bozulabilir kargolar (sebze, meyve, yumurta, balık vb.), araç, kıymetli kargolar sık olarak hava taşıma yöntemini kullanan sektörlerdir
Özellikle Hıza ihtiyacı olan herkesin her sektörün sıkça başvurduğu bir taşıma/ transfer yöntemidir hava yolu ile taşıma. Örneğin ilaç sektöründeki şirketler, dünya çapında sıcaklığa duyarlı aşıları bozulmadan güvenli ve hızlı bir şekilde yollayabilmek için transferde hava yolu kargo yöntemini tercihinde bulunuyor. Değeri oldukça yüksek olan ,oldukça yüksek talep edilen elektronik ürün ve malzemelerin üreticileri de ürünlerini en hızlı ve en güvenli şekilde gönderebilmek adına tercihini hava yolu transferinden yana kullanıyor. Ve yine tercih ediliş bakımından meyve, sebze, et, süt, balık gibi bozulabilen ürünlerin kargolarının transferinde de hava yolu ulaşımı yöntemi kargoculukta ilk sıralarda yerini almaktadır.

HAVA KARGO FİYATLARI

Kara yolu ya da deniz yolu kullanımına göre daha pahalı olarak görülse bile diğer kargo gönderim yollarına göre bakıldığında ve görülen faydanın maliyetine hesabı yapıldığında ortaya çıkan fiyatların düşünüldüğü gibi yüksek olmadığı da ortaya çıkar.
Hava yolu taşıma şirketlerinden belirli ölçütlere göre teklif alınır. Fiyatlar; ürünün cinsi, ürünün ağırlığı ve koli ve ya paketlerin boyutlarına ,ürünlerin termin süresine göre değişiklik gösterir. Ve yine bu gönderimler aktarmalı uçuş ya da direkt uçuşa göre değişkenlik gösterir.
Uçak kargo gönderim yönteminde fiyat her yarım kiloda bir artış gösterir. Kilo başına değişen fiyatlar transferin yapılacağı ülkeye göre de değişkenlik gösterebilir. Bunların yanı sıra transfer/gönderim yapılacak ülkeye düzenlenen uçak sefer sayısının kaç olduğu , gönderim yapılacak ülkenin kendine özel iç savaş, politik durumları vb. gibi durumları kargo fiyatının farklı olmasında etkili olmaktadır.
yurt dışı uçak kargo gönderiminin fiyatını kargo göndereceğiniz firmanın internet sayfası üzerinden yurt dışı kargo fiyat hesaplama araçlarına gerekli bilgileri girerek kendiniz de hesaplayabilir ve buna göre firma tercihinde bulunabilirsiniz.
Ülkeler arası uçak kargo yönteminde fiyat farklılığının bulunabildiğini dile getirmiştik . Örnek olması açısından birkaç ülkenin fiyat tarifelerini göstermekte fayda vardır.
JAPONYA UÇAK KARGO FİYATLARI
• 5 kg: 27.50 Euro
• 10 kg: 183.70 Euro
• 20 kg: 267.30 Euro

HOLLANDA UÇAK KARGO FİYATLARI
• 5 kg: 22 Euro
• 10 kg: 122.10 Euro
• 20 kg: 178.20 Euro

FRANSA HAVA KARGO FİYATLARI
• 5 kg: 22 Euro
• 10 kg: 122.10 Euro
• 20 kg: 178.20 Euro

AMERİKA UÇAK KARGO FİYATI
• 5 kg: 25.30 Euro
• 10 kg: 157.30 Euro
• 20 kg: 226.60 Euro

ALMANYA HAVA KARGO FİYATI
• 5 kg: 22 Euro
• 10 kg: 122.10 Euro
• 20 kg: 178.20 Euro

Hakkımızda

İstExpress; uluslararası evrak ve paket taşımacılığı yapan, aynı zamanda mikro ihracat kabiliyetine sahip bir yurtdışı kargo gönderimi markasıdır.

Dünyadan güçlü iş ortakları sayesinde 220 ülkeye kargo gönderimi yapmak için en ekonomik çözümleri sunan İstExpress, güvenilir ve kaliteli hizmeti ilke edinmiştir.

Çağrı merkezi

1-800-555-500

ve ücretsiz teklif alın

Bültene üye ol

[contact-form-7 id=”3192″ title=”Newsletter”]